Razmišljate o posjetu Rovinju u Hrvatskoj

2014-09-06-15.33.13-1Ukoliko se premišljate gdje provesti ovogodišnje praznike, nije potrebno tražiti dalje! Rovinj je uistinu jedan prelijepi slikoviti gradić koji je ujedno i najposjećenija hrvatska turistička destinacija. Podaci pokazuju da je kao odredište omiljen gostima iz Austrije, Njemačke, Italije i Nizozemske. Nalazi se na zapadnoj obali najvećeg hrvatskog poluotoka – Istre, s odličnim geografskim položajem i klimatskim uvjetima.

Prometno je vrlo dobro povezan, pa je do Rovinja moguće doći cestovnim putem, morskim putem iz Italije, te zračnim putem do 40 kilometara udaljene zračne luke Pula, povezane shuttle busom. Rovinj je vrlo mali gradić, te je time ograničen i parkirnim mjestima, na što treba paziti prilikom planiranja posjeta. U većini objekata smještaja u ponudi su i parkirna mjesta, pa je najbolje da svoje vozilo tamo ostavite, a obilazak grada ili bilo koju drugu aktivnost u Rovinju obavljate pješice, jer su udaljenosti vrlo male.

Cijene smještajnih kapaciteta u Rovinju su uglavnom pristupačne u usporedbi s jednakom razinom kvalitete u drugim europskim zemljama. Budući da je riječ o vrlo posjećenom turističkom mjestu, moguće je pronaći smještaj u više različitih tipova smještajnih objekata, počevši od kampova, turističkih naselja, privatnoga smještaja u apartmanima ili kućama za odmor, pa sve malih ili velikih hotela.

Rovinj ima nekoliko “naj” priznanja. Najstariji hotel Adriatic izgrađen je prije više od stotinu godina i još uvijek prima brojne posjetitelje. Od deset postojećih hotela u Rovinju, hotel Lone ima vrlo zanimljivu specifičnost: prvi je dizajnerski hotel u Hrvatskoj, a njegovi se predstavnici hvale da su ovim hotelom ostvarili svoj cilj da Rovinj postane luksuznom zonom. Odmah u blizini hotela nalazi se Mulini Beach bar koji je proglašen jednim od osam najboljih beach barova na svijetu prema putničkom časopisu Condé Nast Traveler. Restoran Monte našao se na prestižnom francuskom popisu restorana La Liste od 1000 najboljih svjetskih restorana. Među ostalim kampovima, u Rovinju se nalazi i jedan naturistički kamp po imenu Valalta koji već niz godina dobiva nagrade za jedan od najboljih europskih kampova. Najveći “naj” Rovinju dao je National Geographic stavivši ovo mjesto na popis ‘Destinations of a Lifetime: 225 of the World’s Most Amazing Places’.