Prekrasna mjesta diljem svijeta u koja treba otputovati

Pustite mašti na volju i zamislite da dvije stvari imate neograničeno: slobodnog vremena i financijskih sredstava, ali pod uvjetom da oboje možete iskoristiti za jednu jedinu stvar – putovanje po cijelome svijetu. Zabavan, ali i ne baš lak izazov, zar ne?

Prema ocjenama čitatelja Tripadvisora, najatraktivnija su mjesta u svijetu u 2016. London u Ujedinjenom Kraljevstvu, Istanbul u Turskoj, Marakeš u Maroku, Pariz u Francuskoj, Siem Reap u Kambodži, češki Prag, talijanski Rim, vijetnamski Hanoj, New York u Sjedinjenim Američkim Državama, Ubud u Indoneziji, španjolska Barcelona, portugalski Lisabon, Dubai u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, St. Petersburg u Rusiji, tajlandski Bangkok, nizozemski Amsterdam, argentinski Buenos Aires, kineski Hong Kong, Playa del Carmen u Meksiku, južnoafrički Cape Town Central, peruanski Cusco, nepalski Katmandu, australski Sydney te u konačnici glavni grad Mađarske, Budimpešta. Ocjene Lonely Planeta najboljih destinacija u 2016. dali su njihovi autori i izdvojili sljedeće zemlje: Botsvana, Japan, Sjedinjene Američke Države, Palau, Latvija, Australija, Poljska, Urugvaj, Grenland i Fidži.

Mogli bismo se ravnati prema navedenim ili nekim sličnim popisima. Ali opet, u današnjem svijetu kada je puno toga uniformirano i automatizirano, katkad želimo malo prostora i za nešto samo naše i individualno. Ovisno o tome kakav ste tip posjetitelja i koje su vaše preferencije prilikom turističkoga posjeta, najzanimljivija mjesta će varirati. Ukoliko ste ljubitelj skijanja, željet ćete posjetiti Kitzbuhel, ako uživate u vrhunskim vinima, nećete pogriješiti s vinorodnim regijama Francuske, Italije i hrvatske Istre; za romantične duše najbolje je otputovati u daleke egzotične krajeve kao što su primjerice Maldivi. Nije lako odlučiti se gdje otići na put. Nakon što ste se odmorili i zabavili s Ruby Fortune Kasino, istražite malo po internetu i nađite što Vas najviše interesira: mora ili planine, velike metropole ili mali gradići. Sve ovisi o Vama, Vašim željama i potrebama. Ako želite pobjeći od svakodnevnog stresa birajte manje poznata odredišta u kojima znate da neće biti puno turista i drugih ljudi, te ćete moći uživati u vašem malom kutku raja i slobode. Svakako lijek za dušu i tijelo.

Ili možda bi bilo pošteno ravnomjerno distribuirati obilazak svih kontinenata i na taj način doista spoznati barem djelić divota kojima naš planet obiluje. Ovaj popis najzanimljivijih destinacija pokazao je da su europski gradovi još uvijek vodeći u svjetskoj turističkoj industriji, ali to ne znači da su i objektivno najzanimljiviji, već naprosto da su najpopularniji. Dok se ne dogodi čarolija da dobijemo neograničen budžet i slobodno vrijeme, ostaje nam da maštamo o savršenim lokacijama koje ćemo jednom u budućnosti rado posjetiti.