O nama

Na ovim stranicama posebnu smo važnost posvetili člancima koji tematiziraju različite zanimljivosti o istarskome gradu Rovinju i njegove mnogobrojne privlačnosti. Moći ćete pronaći sve što vas zanima o ovome zapadnoistarskom gradiću u Hrvatskoj i njegovoj okolici iz turističke točke gledišta. U ovome gradu kroz cijelu godinu se organiziraju raznovrsne manifestacije koje Rovinju daju živost. Turistička zajednica grada Rovinja već dulje vrijeme postiže vrhunske rezultate zahvaljujući predanom i planskom radu njezinih djelatnika. Kulturnopovijesni spomenici većinom se mogu naći unutar stare gradske jezgre, ali nisu ograničeni samo na nju. Prirodne ljepote cijeloga kraja opisane su u više članaka, kao i razlozi zašto posjetiti baš Rovinj. Tu je i presjek rovinjskoga turizma kako bi se bolje shvatio kontinuitet ovoga trenda. Osvrnuli smo se i na povijest Rovinja koja je ujedno i povijest širega područja kako bi se bolje shvatio današnji kontekst. Općenito je nekoliko pasusa posvećeno i Istri kao najznačajnijoj i najposjećenijoj turističkoj regiji.

Na stranicama se mogu pronaći i druge teme vezane uz turizam. Savjeti poput važnosti internetskih recenzija prilikom planiranja putovanja, načina kako reducirati troškove putovanja uz zadržavanje kvalitete, korištenja Interneta za rezerviranje smještaja, kako je moderna informacijska i komunikacijska tehnologija dovela do globalizacije koja nije zaobišla ni turistička kretanja, kako se ponašati odgovorno za vrijeme turističkog posjeta, te na što pripaziti kada određenu zemlju posjećujete po prvi puta.

Na stranicama su opisani i pozitivni turistički primjeri iz svijeta i Hrvatske, sam turizam kao pojava, koliko turizam može pomoći i onima koji se turizmom bave i onima koji odlaze u turistički posjet, potom filozofija turizma, tehnologija u njegovoj funkciji, gospodarska i društvena važnost turističke djelatnosti i buduće smjernice turizma.

Osim svega navedenog, osvrnuli smo se na samu filozofiju putovanja i rekli i poneku riječ i o predivnim svjetskim destinacijama koje vrijedi vidjeti i doživjeti, a koje su preporučili urednici i korisnici svjetskih turističkih online portala.